Weerstation - Werkhoven
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 19 december 2018 om 05.47 uur.

Veel bewolking en eerst (mot)regen. Vanmiddag opklaringen en enkele buien

Vanochtend is er vrij veel bewolking en er valt in het noordoosten en oosten eerst nog (mot)regen. De regen trekt naar Duitsland weg. In de middag is het aanvankelijk vrijwel overal droog en breekt de zon vaker door. In de loop van de middag is er vooral in het westen een enkele bui mogelijk. De maxima liggen rond 8°C. De wind is zuidelijk en matig, aan de westkust (vrij) krachtig.

In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. In de kustgebieden komen de meeste buien voor en daar is er ook een kleine kans op onweer. De zuidenwind blijft matig, aan de westkust (vrij) krachtig, bij een minimumtemperatuur van circa 5°C.

Donderdag overdag overheersen de wolkenvelden en trekken er opnieuw enkele buien over het land, met in de kustgebieden een kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest en neemt daarbij af tot matig, in de kustgebieden vrij krachtig. (Bron: KNMI)