Weerstation - Werkhoven
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op vrijdag 20 september 2019 om 00.27 uur.

Overdag veel zon, in het noorden ook wolkenvelden.

Er zijn brede opklaringen met alleen in het noorden ook enkele wolkenvelden. Landinwaarts komen in opklaringsgebieden lokaal mistbanken voor. De minima liggen landinwaarts tussen 2 en 5°C, en aan de grond kan het lokaal vriezen. Vlak aan zee en in het noorden onder de wolkenvelden koelt het minder af en wordt het een graad of 9. De wind is zwak en komt uit veranderlijke richtingen.

Overdag komen in het noorden wolkenvelden voor waaruit mogelijk plaatselijk een spat regen valt. Elders wordt het na het oplossen van de mistbanken zonnig en blijft het droog. De maxima lopen uiteen van 17°C aan de noordkust tot 20°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar een oostelijke richting en neemt toe naar zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk naar vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag is het onbewolkt met in het noordoosten kans op mist. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C en de oostelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag lost de mist in het noordoosten snel op. Het wordt zonnig en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C op de Wadden tot plaatselijk 25°C in het zuiden. De oostelijke wind is overwegend matig. (Bron: KNMI)