Weerstation - Werkhoven
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 17 juni 2019 om 09.42 uur.

Perioden met zon en droog. Dinsdag zomers warm, meest droog

Vanochtend eerst zonnig, maar vanaf het einde van de ochtend ontstaan er steeds meer stapelwolken. In de avond lossen de stapelwolken weer op. Het blijft droog. De middagtemperaturen variëren van 23°C aan zee tot 27°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig. Vanmiddag ontstaat aan de kust zeewind. In de avond draait de wind van het westen uit overal naar richtingen tussen noordwest en noord en neemt daarbij overal af naar zwak.

Komende nacht zijn er opklaringen. Vooral in het noorden en oosten zijn er ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog. De minima komen uit tussen 13°C in opklaringen tot 18°C onder bewolking. Er staat een zwakke variabele wind.

Dinsdag overdag zijn er zonnige perioden, maar ook velden sluierbewolking en geleidelijk ontstaan er stapelwolken. Later in de middag zou vooral in het westen en noorden zeer lokaal een enkele bui kunnen ontstaan. In de loop van de avond is er een kleine kans dat onweersbuien met windstoten vanuit België het zuidwesten bereiken. De maxima variëren van 24°C op de Wadden tot lokaal 29°C in het zuidoosten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de avond komt de wind uit richtingen tussen noordoost en oost en neemt toe naar matig aan de kust en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)