De weersverwachting van het KNMI geldig tot morgen middernacht.

Opgesteld op De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op vrijdag 07 mei 2021 om 15.20 uur.

Perioden met zon en vrijwel overal droog.

Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het is op de meeste plaatsen droog. De temperatuur ligt rond 11°C. De westelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. Vanavond neemt de wind af naar zwak.

Komende nacht is het helder en droog. In het noordoosten en oosten kan het nog afkoelen tot dicht bij het vriespunt, vlak aan zee wordt het niet kouder dan ca. 5°C. De wind draait naar zuidelijke richtingen en is zwak, langs de kust matig.

Zaterdagochtend begint in de noordoostelijke helft van het land nog zonnig, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe en in de loop van de ochtend gaat het in Zeeland regenen. Daarvandaan trekt de regen verder over het land om in de avond het noordoosten weer te verlaten, de meeste regen valt in de noordwestelijke helft van het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordelijk kustgebied tot 16°C aan het eind van de dag in het zuiden van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)